Appel-kaneel pannenkoeken

De combinatie van appel en kaneel is altijd een goede combinatie. Appel en kaneel is dus ook erg lekker in pannenkoeken. Je krijgt er heerlijk frisse pannenkoeken van. Bestrooi ze met een beetje suiker en je hebt een waar smulfestijn. Maak de pannenkoeken niet te groot want dan kan je ze niet zo makkelijk omdraaien. Met dit recept maak je zo´n 20 pannenkoeken. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Doe de bloem en het zout in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix door de bloem.
  • Schenk de melk langzaam toe terwijl je blijft mixen.
  • Voeg de kaneel toe en mix door het beslag.
  • Schil de appels en rasp de appels met een grove rasp.
  • Voeg de geraspte appel toe aan het beslag en spatel het door elkaar. 
  • Verhit een koekenpan.
  • Voeg een klontje boter toe.
  • Schep een lepel beslag in de pan. 
  • Draai de pannenkoek om als hij bruin is en bak ook de andere kant bruin. 
  • Bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is. 
  • Houd de pannenkoeken warm op een bord die staat op een pan met kokend water. Leg een deksel op de pannenkoeken. 
  • Versier de pannenkoeken met suiker of stroop.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil