Appel-kaneel crumble met rozijnen

Dit is een toetje wat wij super lekker vinden. Ik lust deze crumble het hele jaar door maar in de herfst en winter vind ik het toch het allerlekkerst. Laat de crumble 10 min. afkoelen voor je hem gaat eten want appel uit de oven is erg warm. Ik serveer deze crumble ook vaak met een bolletje vanille of kaneelijs en slagroom. Dit recept is voor 2 bakjes crumble.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak eerst de kruimellaag.
  • Doe de suiker en bloem in een kom en meng door elkaar.
  • Voeg de boter toe en meng met je vingertoppen door de bloem tot er kruimels ontstaan.
  • Zet de deegkruimels in de koelkast. 
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snij de appel in kleine stukjes.
  • Doe de appelstukjes in een kom.
  • Meng kaneel en suiker naar smaak door de appelstukjes.
  • Voeg rozijnen naar smaak toe en meng ook door de appelstukjes.
  • Verdeel de appelstukjes over 2 schaaltjes die in de oven kunnen.
  • Verdeel de kruimellaag over de appel.
  • Bak de crumble in 25 min. gaar.
  • Laat de crumble 10 min. afkoelen voor je hem gaat eten. 
  • Serveer eventueel met ijs en/of slagroom. 

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil