Appel-havermouttaart

Deze taart heb ik voor het eerst gegeten op een verjaardag van een vriendin. Ik vond de taart zo lekker dat ik gelijk naar het recept heb gevraagd. Ik heb de taart laatst zelf gemaakt en het is een echte aanrader om te maken. Je zou het alleen al doen voor de heerlijke geur die uit de oven komt. Maar natuurlijk is de smaak ook heerlijk. Je kan ook nog krenten en rozijnen toevoegen als je dat lekker vindt.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Smelt de boter in een pannetje.

  • Doe de havermout, zelfrijzend bakmeel en basterdsuiker in een kom en spatel door elkaar.

  • Voeg de gesmolten boter toe en spatel door elkaar.

  • Vet een bakvorm van 24 cm doorsnee in en leg een velletje bakpapier op de bodem.

  • Bekleed de vorm (bodem en randen) met 2/3 van het havermoutmengsel.

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.

  • Meng suiker en kaneel naar smaak door de appels.

  • Schep de appels in de bakvorm.

  • Strooi het overige van het havermoutmengsel over de appels.

  • Bak de taart in 45 min. gaar en bruin.

  • Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen.

appel-havermouttaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil