Ingrediënten
- 1 grote appel
- 4 el suiker
- 1 tl kaneel
- Bladerdeeg
- 1 ei
- Amandelschaafsel
Appel donuts zijn super makkelijk te maken en ze smaken heerlijk. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en ze staan ook nog eens snel op tafel. Kortom, een heerlijk eenvoudig recept. Een appel donut heeft wat weg van appelflappen. Je gebruikt namelijk appel en bladerdeeg. Als extra smaakmaker heb ik suiker, kaneel en amandelschaafsel toegevoegd. Je kan het recept makkelijk verdubbelen als je dat wilt.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de appel en snijd de appel in plakken van 1-1½ dikte.
- Verwijder de klokhuizen.
- Meng de suiker en kaneel door elkaar in een bakje.
- Dep de appelplakken droog in een theedoek.
- Wentel de appelplakken door de kaneel-suiker.
- Snij repen bladerdeeg en wikkel de repen om de appelplak.
- Doe dit bij alle appelplakken en leg ze op de bakplaat.
- Kluts het ei en bestrijk het bladerdeeg met ei.
- Strooi wat kaneel-suiker over het deeg.
- Strooi amandelschaafsel over het deeg.
- Bak de appel donuts in 15-18 min. gaar en bruin.
- Haal de appel donuts van het bakpapier en laat ze afkoelen.
- Serveer met een bolletje ijs, een toef slagroom of poedersuiker.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil