Appel-boterkoek

Boterkoek is een bekend baksel in Nederland. Ik vind het heerlijk om te eten maar doe dit niet zo heel vaak. Ik heb deze keer een variant op de gewone boterkoek gemaakt. Ik heb een topping van appels over de boterkoek gedaan. De appels passen erg goed bij de boterkoek. Door de appels heb ik kaneel en gemberpoeder gemengd. Kijk zelf hoeveel kaneel en gemberpoeder je lekker door de appels vindt. Ik heb deze boterkoek in een vorm van 20x20 gebakken. Wil je het recept verdubbelen dan kan dat maar gebruik dan wel een grotere vorm. Ook de baktijden kunnen dan afwijken. Je kan de appel-boterkoek een paar dagen in een afgesloten trommel bewaren. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de boter, kristalsuiker, basterdsuiker en het zout romig.
  • Voeg het ei toe en mix door elkaar.
  • Voeg de bloem toe en mix door elkaar.
  • Bekleed een vorm van 20x20 cm met bakpapier.
  • Schep het beslag in de vorm en druk met een vochtige lepel plat.
  • Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
  • Dep de appelstukjes droog in een schone theedoek.
  • Meng de appelstukjes met kaneel en gemberpoeder naar smaak.
  • Schep de appelstukjes over de boterkoek.
  • Bak de boterkoek in 35-40 min. gaar. 
  • Haal de boterkoek uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil