Ingrediënten
- 2 appels
- 250 gr. blauwe bessen
- 20 gr. boter
- 1 tl vanille extract
- Water
- Briochebrood of panettone
- Melk
Voor de crumble:
- 30 gr. havermoutvlokken
- 60 gr. bloem
- 1 tl kaneel
- 20 gr. suiker
- 45 gr. koude boter
- Amandelschaafsel
Dit is een heerlijk recept met allemaal warme smaken die op een koude dag nog lekkerder smaakt. Ik gebruik appel en blauwe bessen als fruit in deze crumble. Deze crumble heeft ook wat weg van broodpudding. Ik gebruik namelijk ook brood in dit recept. Briochebrood of panettone smaken erg lekker bij deze crumble. Ik heb de crumble in een ovenschaal gemaakt. Het recept is genoeg voor 5-6 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Snij de appels in blokjes en doe in een pan.
- Voeg de blauwe bessen toe.
- Voeg de boter, vanille extract en een bodempje water toe aan de pan.
- Breng het geheel op laag vuur aan de kook en laat zachtjes 12-15 min. doorkoken. Roer af en toe in de pan.
- Maak ondertussen de crumble:
- Meng de havermoutvlokken, bloem, kaneel en suiker door elkaar.
- Voeg de boter toe en meng tot grove kruimels.
- Voeg amandelschaafsel naar smaak toe en meng door de kruimels.
- Zet de crumble in de koelkast tot verder gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schenk het appel-bessen mengsel in een ovenschaal.
- Laat het brood kort weken in de melk.
- Verdeel het brood over het vruchtenmengsel.
- Strooi de crumble over het brood.
- Bak de crumble in 20-25 min. gaar.
- Laat eerst even afkoelen want de crumble is super heet als deze uit de oven komt.
- Serveer de crumble eventueel met geklopte slagroom of een bolletjes ijs.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil