Appel-amandeltaart

Dit is een heerlijke taart met appel en amandel. Ik heb in het deeg amandelmeel verwerkt en ook op de taartbodem. Het amandelmeel op de taartbodem vangt het vocht op wat uit de appels komt en voorkomt hiermee een vochtige taartbodem. Verder strooide ik nog amandelschaafsel over de taart. Ik serveer deze taart graag met een flinke toef slagroom of soms als dessert met een bolletje ijs. Veel plezier met het maken van deze heerlijke taart!

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Meng de bloem, amandelmeel, poedersuiker en boter in een foodprocessor tot grove kruimels. 
  • Voeg het water toe en meng tot een deegbal. (Kijk hoeveel water het deeg nodig heeft, je wilt het deeg niet te plakkerig hebben. Voeg eerst 50 ml water toe en kijk of het zo goed is, voeg eventueel nog wat water toe als het deeg te droog is)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg 45-60 min. in de koelkast. 

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de appels in dunne plakjes.
  • Strooi de rietsuiker en kaneel over de appelpartjes en meng door elkaar.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen en meng door de appelpartjes.
  • Strooi een beetje bloem op een bakpapier. 
  • Rol het deeg uit op het bakpapier tot ongeveer 30 cm doorsnee.
  • Prik gaatjes in het deeg maar niet in de buitenste rand van 5 cm.
  • Verdeel het amandelmeel over het deeg waar je de gaatjes hebt geprikt.
  • Verdeel de appelpartjes over het deeg maar laat de buitenste rand vrij.
  • Sla de buitenste rand naar binnen.
  • Kluts het ei en bestrijk de rand met ei.
  • Strooi amandelschaafsel over de appelpartjes.
  • Bak de taart in 30 min. gaar en bruin.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de taart luchtdicht op kamertemperatuur.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil