Apfelstrudel

Als het buiten koud is en je zit binnen heerlijk warm op de bank wat is er dan lekkerder dan een stukje warme apfelstrudel met slagroom. Ik heb de apfelstrudel gemaakt van filodeeg. Het deeg is heerlijk krokant als het gebakken is. Je moet de apfelstrudel niet te lang bewaren want het deeg word dan slap en dat is minder lekker. Veel plezier met het maken en opeten van deze heerlijke apfelstrudel!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Haal de filodeeg vellen vroegtijdig uit de vriezer en laat ontdooien op het aanrecht.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Wel de rozijnen in lauw water.

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes.

  • Doe de appelstukjes in een kom en voeg de kaneel, suiker en paneermeel toe.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Rasp de schil van de citroen en meng die door de appelstukjes.

  • Strijk de vellen filodeeg in met een dun laagje olie.

  • Leg 2 vellen filodeeg achter elkaar en leg er nog 2 vellen op.

  • Snij het laatste vel filodeeg doormidden en leg aan de zijkanten een stuk filodeeg.

  • Laat de rozijnen uitlekken in een zeef en dep eventueel droog met een theedoek.

  • Meng de rozijnen door de appelstukjes.

  • Verdeel de appelstukjes over het filodeeg.

apfelstrudel
  • Vouw de zijkanten van het filodeeg naar binnen.

  • Rol het filodeeg op en leg de apfelstrudel op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

  • Bak de apfelstrudel 25-30 min. goudbruin en gaar in de oven.

  • Haal de apfelstrudel uit de oven en laat een beetje afkoelen.

  • Klop de slagroom met vanillesuiker stijf en doe in een spuitzak.

  • Bewaar de slagroom in de koelkast tot gebruik.

  • Bestrooi de apfelstrudel vlak voor serveren met poedersuiker.

  • Serveer de apfelstrudel met een toef slagroom.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil