Amarenen kersen tartelettes

Amarenen kersen vind ik erg lekker om in een vulling voor taart en gebak te gebruiken. Ik pureer de kersen en meng ze dan door de mascarpone vulling. De tartelettes zijn knapperig en de vulling heerlijk romig. Kortom, een heerlijke combinatie! Met dit recept maak je 8 tartelettes.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.
  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
  • Vet de bakringen licht in met boter.
  • Bekleed de bakringen met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Zet de taartjes 30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
  • Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
  • Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
  • Laat de taartjes op een rooster afkoelen.

 

  • Roer de mascarpone los.
  • Voeg de slagroom en de vanillesuiker toe.
  • Pureer de amarenen kersen en voeg toe aan de mascarpone.
  • Mix alles door elkaar tot een stevige egale massa.
  • Doe de mascarpone kersen vulling in een spuitzak.
  • Spuit de vulling in de tartelettes.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Schenk de gesmolten chocolade in een spuitzak.
  • Spuit streepjes chocolade over de tartelettes.
  • Snij de amarenen kersen doormidden en leg op elke tartelette een halve kers.
  • Bewaar de tartelettes in de koelkast.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil