Amandeltaart met abrikozen en frambozengelei

Deze taart is lekker en fris om te eten. De combinatie van amandelspijs, frambozen en abrikozen is erg lekker. Je moet tussendoor wel een paar keer wachten totdat er iets is afgekoeld of opgestijfd. Je kan er voor kiezen om nog wat amandelschaafsel te roosteren en dat op de taart te strooien, ik heb dit niet gedaan. Ik heb het recept uit een tijdschrift of kookboek maar ik weet niet meer precies waarvandaan. Als ik dat weer weet zal ik het toevoegen. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Kneed in een kom het amandelspijs, ei, bloem en zout tot een deeg.

  • Bekleed een springvorm(28 cm doorsnee) met bakpapier en vet de randen in.

  • Duw het deeg gelijkmatig in de vorm.

  • Bak de taartbodem in 15-20 min. in de oven.

  • Laat de bodem afkoelen op een rooster.

 

  • Leg de gelatine in een kom met koud water.

  • Hak de abrikozen in stukjes.

  • Meng de kwark met de amandelaroma en de abrikozen stukjes door elkaar.

  • Klop 200 ml slagroom met de suiker lobbig.

  • Verwarm 50 ml slagroom in een pan. Knijp het water uit de gelatine en los de gelatine in de warme slagroom op.

  • Roer het slagroom/gelatine mengsel door de kwark en spatel goed door elkaar.

  • Spatel de slagroom door het kwarkmengsel.

  • Doe de afgekoelde bodem weer in de springvorm.

  • Giet het kwarkmengsel op de bodem in de springvorm.

  • Dek af met een plasticfolie en laat 4 uur in de koelkast staan.

 

  • Doe de frambozen met 3 el water en de geleisuiker in een pan.

  • Breng dit al roerend aan de kook.

  • Pureer met een staafmixer de frambozen.

  • Duw de frambozengelei door een zeef zodat de pitjes in de zeef blijven.

  • Giet de gelei op de taart en zet de taart weer in de koelkast tot gebruik.

Amandeltaart met abrikozen en frambozengelei

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil