Amandelcake met frambozen

Ik gebruik geregeld amandelmeel in baksels. Het geeft een heerlijke smaak en het is nog gezond ook. In deze cake zit amandelmeel. Ik heb er ook frambozen (uit de vriezer) aan toegevoegd. Ik heb een heerlijke kruimel topping gemaakt waarin ik ook amandelschaafsel heb verwerkt. Deze kruimel topping maakt de cake extra lekker. De topping bakt heerlijk krokant. Ik heb de cake in een vorm van 20x20 cm gebakken. Ik heb de cake in 12 stukken gesneden. Serveer de cake eventueel met wat extra frambozen.   

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak eerst de kruimellaag:
  • Meng de boter, suiker en bloem in een kom tot grove kruimels.
  • Voeg het amandelschaafsel toe en meng door de kruimels.
  • Zet de kruimels in de koelkast tot je deze weer nodig hebt. 
  • Mix de boter en de suiker romig.
  • Voeg de eieren en het amandel extract toe en meng door elkaar.
  • Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het suikermengsel en meng door elkaar.
  • Voeg de melk toe en meng door elkaar.
  • Bekleed een vorm van 20x20 met bakpapier.
  • Schenk het beslag in de vorm.
  • Verdeel de frambozen over het beslag.
  • Schep de kruimellaag over de frambozen in de vorm. 
  • Bak de cake in 55-60 min. gaar.
  • Laat de cake eerst 10 min. afkoelen in de vorm.
  • Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil