Ingrediënten
Voor de cake:
- 5 eieren
- 200 gr. suiker
- Snufje zout
- 200 gr. amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 4 blaadjes gelatine
- 240 gr. slagroom
- 2 tl suiker
- 500 gr. banketbakkersroom
- 500 gr. aardbeien
- Sprinkles
Een heerlijke taart met amandel cake en verse aardbeien. Deze heerlijke taart heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn dochtertje. Ze is alweer 3 jaar geworden. Ze is dol op aardbeien dus de keus was snel gemaakt om een aardbeientaart te maken. Ik heb amandel cake gemaakt. Ik bak deze cake in 2 vormen van 18 cm doorsnee. Houd er rekening mee dat de cake erg inzakt. Ik snij de buitenste rand van de cake zodat je een rechte/platte cake hebt. Als versiering gebruik ik sprinkles. Dit is speciaal voor mijn dochtertje. Je kan van deze taart met 8-10 personen eten.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren, suiker en het zout in 8-10 min. luchtig.
- Meng amandelmeel en bakpoeder door elkaar en spatel door het eiermengsel.
- Bekleed 2 bakvormen van 18 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in.
- Verdeel het beslag over de vormen.
- Bak de cake´s in 18-20 min. gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Haal de cake´s uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen de Zwitserse room.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met suiker lobbig.
- Klop de banketbakkersroom los.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Meng 3-4 el banketbakkersroom door de gelatine.
- Meng de gelatine door de overige banketbakkersroom.
- Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.
- Schep de Zwitserse room in een spuitzak en zet in de koelkast tot verder gebruik.
- Was de aardbeien en dep droog.
- Verwijder de kroontjes.
- Snij 400 gr. aardbeien in kleine stukjes.
- Leg de overige aardbeien aan de kant voor decoratie.
- Snij de buitenste randen aan de bovenkant van de cake weg zodat je een platte cake hebt.
- Leg de cake op een bord.
- Spuit Zwitserse room op de cake. Maak een hogere rand aan de buitenkant van de cakelaag.
- Verdeel de stukjes aardbeien over de Zwitserse room.
- Leg de andere cakelaag op de aardbeien.
- Strijk de taart nu af met de Zwitserse room.
- Spuit toefjes room op de bovenkant.
- Versier de zijkant van de taart met sprinkles.
- Snij de overige aardbeien ook in stukjes en verdeel over de bovenkant van de taart.
- Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil