Amandel-aardbeientaart

Een heerlijke taart met amandel cake en verse aardbeien. Deze heerlijke taart heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn dochtertje. Ze is alweer 3 jaar geworden. Ze is dol op aardbeien dus de keus was snel gemaakt om een aardbeientaart te maken. Ik heb amandel cake gemaakt. Ik bak deze cake in 2 vormen van 18 cm doorsnee. Houd er rekening mee dat de cake erg inzakt. Ik snij de buitenste rand van de cake zodat je een rechte/platte cake hebt. Als versiering gebruik ik sprinkles. Dit is speciaal voor mijn dochtertje. Je kan van deze taart met 8-10 personen eten. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  •  Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren, suiker en het zout in 8-10 min. luchtig.
  • Meng amandelmeel en bakpoeder door elkaar en spatel door het eiermengsel.
  • Bekleed 2 bakvormen van 18 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in.
  • Verdeel het beslag over de vormen. 
  • Bak de cake´s in 18-20 min. gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. 
  • Haal de cake´s uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen de Zwitserse room.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom met suiker lobbig.
  • Klop de banketbakkersroom los.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
  • Meng 3-4 el banketbakkersroom door de gelatine. 
  • Meng de gelatine door de overige banketbakkersroom.
  • Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.
  • Schep de Zwitserse room in een spuitzak en zet in de koelkast tot verder gebruik. 

 

  • Was de aardbeien en dep droog.
  • Verwijder de kroontjes.
  • Snij 400 gr. aardbeien in kleine stukjes.
  • Leg de overige aardbeien aan de kant voor decoratie. 
  • Snij de buitenste randen aan de bovenkant van de cake weg zodat je een platte cake hebt.
  • Leg de cake op een bord. 
  • Spuit Zwitserse room op de cake. Maak een hogere rand aan de buitenkant van de cakelaag.
  • Verdeel de stukjes aardbeien over de Zwitserse room.
  • Leg de andere cakelaag op de aardbeien.
  • Strijk de taart nu af met de Zwitserse room.
  • Spuit toefjes room op de bovenkant.
  • Versier de zijkant van de taart met sprinkles. 
  • Snij de overige aardbeien ook in stukjes en verdeel over de bovenkant van de taart.
  • Bewaar de taart in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil