Advocaatvlaai

Dat ik graag advocaat eet en recepten maak met advocaat is misschien wel bekend en dan natuurlijk vooral de zelfgemaakte advocaat. (zie het recept hiervoor op mijn blog) De vulling van de vlaai is Zwitserse room met advocaat. Zwitserse room bestaat uit banketbakkersroom met slagroom en daar heb ik nu advocaat aan toegevoegd. Dit is een recept waar je wel even de tijd voor moet nemen maar het resultaat is dan ook een heerlijke vlaai met advocaat. Als je deze advocaatvlaai serveert zullen een hoop mensen blij zijn. Succes met het maken van de heerlijke advocaatvlaai!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Snij de boter in stukjes.

  • Doe de boter, bloem, zout en suiker in een kom van een foodprossesor.

  • Maal kort door elkaar zodat er een kruimelig deeg ontstaat.

  • Voeg de eidooier en het water toe en meng nogmaals kort door elkaar.

  • Kneed het deeg kort met de hand door tot het deeg een bal vormt.

  • Wikkel de deegbal in plasticfolie en duw het deeg tot een platte plak.

  • Leg het deeg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Vet een vorm met een gekartelde rand in met boter.

  • Strooi wat bloem op het aanrecht.

  • Haal het deeg uit het plasticfolie en rol het uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte.

  • Rol het deeg voorzichtig om de deegroller heen en rol het weer af boven de vorm zodat het deeg mooi in de vorm komt.

  • Duw het deeg voorzichtig in de vorm en in de gekartelde randen.

  • Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

  • Knip een cirkel (die groter is dan de taartvorm) uit bakpapier en leg op het bakpapier.

  • Strooi een blind bak vulling op het bakpapier.

  • Bak de taartbodem ongeveer 15 min. in de oven.

  • Haal de bodem uit de oven en verwijder de blind bak vulling.

  • Zet de taartbodem nogmaals in de oven en bak nu nog zo'n 10-15 min.

  • Hou de bodem in de gaten dat deze niet te donker word.

  • Laat de bodem afkoelen.

 

  • Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain-marie.

  • Strijk de taartbodem en randen in met de chocolade.

vlaaibodem
  • Je gaat nu de Zwitserse room maken.

  • Week de gelatine in koud water.

  • Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven staat op de verpakking.

  • Klop de slagroom stijf.

  • Knijp de gelatine niet uit maar doe met aanhangend water in een pan.

  • Los de gelatine op middelhoog vuur op.

  • Zorg dat je banketbakkersroom tussen de 20-25 graden is. (verwarm eventueel voorzichtig in de magnetron)

  • Doe de banketbakkersroom in een kom en schenk de gelatine erbij terwijl je het door elkaar mengt.

  • Spatel de slagroom en advocaat door het mengsel.

  • Verdeel de Zwitserse room over de bodem en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

 

  • Klop de slagroom voor de decoratie met de vanillesuiker en klop-fix stijf.

  • Doe de slagroom in een spuitzak.

  • Knip de punt van de spuitzak en spuit doppen slagroom op de taart.

  • Schenk wat advocaat in een cornetje van bakpapier of een kleine spuitzak.

  • Knip het puntje van de spuitzak en spuit mooie streepjes advocaat over de taart.

  • Bewaar de taart in de koelkast.

advocaatvlaai

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil