Advocaatslof

Ik ben dol op advocaat. Of het nu is om zo te eten of in de taart of toetje dat maakt niet uit. Ik heb daarom deze heerlijke advocaatslof gemaakt. Het resultaat was top. Een gedeelte van het recept heb ik uit het bakboek 'bakken met liefde van Annemarie'. De slof is een combinatie van advocaat, zwitserse room, slagroom en pure chocola. Een echte aanrader dus om te maken. De banketbakkersroom die ik gebruik maak ik niet zelf maar ik haal altijd banketbakkersroom poeder bij de bakzolder. Deze banketbakkersroom is erg lekker en makkelijk te maken. Ik heb hier niet het recept van de sloffenbodem staan maar die kan je onderaan deze pagina vinden. Succes met het maken van de advocaatslof!

Instructie

Hoe maak je het:

  • Maak eerst de sloffenbodem. Kijk voor het recept onderaan de pagina.

  • Maak nu eerst de zwitserse room:

  • Week de gelatine in een bakje water.

  • Klop de slagroom met de suiker stijf.

  • Voeg aan het poeder voor de banketbakkersroom water toe en mix goed door elkaar. Weeg de banketbakkers room af zodat je 250 gr. hebt.

  • Los de gelatine met wat aanhangend water op in een pan en spatel door de banketbakkersroom.

  • Spatel 100 gr. advocaat en de slagroom door de banketbakkersroom. De zwitserse room is nu klaar. Doe de room in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

  • Klop de overige slagroom met de suiker en klop-fix stuif en doe in een spuitzak. Bewaar ook in de koelkast tot gebruik.

  • Spuit de zwitserse room op de sloffenbodem. Doe 50 gr. advocaat in een spuitzak en spuit over de zwitserse room (zie foto).

voorbeeld slof
  • Spuit de slagroom in mooie toeven op de zwitserse room.

slagroom toeven
  • Smelt au bain-marie de chocola boven een pan met kokend water.

  • Doe 50 gr. advocaat in een spuitzak of vouw een cornetje van bakpapier en spuit mooie strepen advocaat over de slagroom.

  • Doe de gesmolten chocola in een spuitzak of vouw een cornetje van bakpapier en spuit strepen chocola over de taart.

advocaatslof

Eet smakelijk!!

Groetjes, Wil