Advocaat tartelettes

Tartelettes met zelfgemaakte advocaat en chocolade zijn zo lekker! Ik heb een vulling gemaakt van Zwitserse room. Zwitserse room is een combinatie van banketbakkersroom met slagroom en gelatine. Ik heb hier nog advocaat aan toegevoegd zodat je advocaat Zwitserse room krijgt. Wil je zelf geen advocaat maken dan kan je natuurlijk ook advocaat uit de winkel gebruiken. Op mijn blog staat een recept om zelf advocaat te maken en het is nog niet eens zo lastig, zeker een aanrader om eens uit te proberen. Het recept is voor 6-8 tartelettes. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
  • Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
  • Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
  • Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
  • Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

 

  • Kneed het deeg kort door.
  • Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
  • Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
  • Vet de bakringen licht in met boter.
  • Bekleed de bakringen met het deeg.
  • Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
  • Zet de taartjes 15-30 min. in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
  • Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
  • Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
  • Laat de taartjes op een rooster afkoelen.

 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Maak de banketbakkersroom zoals staat aangegeven op de verpakking.  
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Los de gelatine met wat aanhangend water op in een pan.
  • Schep 2 el banketbakkersroom door de gelatine en meng door elkaar.
  • Meng de gelatine door de rest van de banketbakkersroom.
  • Meng de slagroom en advocaat door de banketbakkersroom.
  • De zwitserse room is nu klaar.
  • Doe de Zwitserse room in een spuitzak.
  • Spuit de tartelettes vol met Zwitserse room.
  • Doe de overige advocaat in een spuitzak.
  • Spuit streepjes advocaat over de taartjes.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Strooi wat chocolade over de taartjes. 
advocaat tartelettes

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil