Advocaat soezen

Deze advocaat soezen zie ik altijd bij de bakker in de vitrine staan. Ze zien er heerlijk uit en ze smaken ook heerlijk. Nu kan je ze natuurlijk bij de bakker kopen maar je kan ze ook prima zelf maken. Ze zijn het lekkerst met zelfgemaakte advocaat. (Het recept om zelf advocaat te maken kan je ook op mijn blog vinden) Vind je zelf advocaat maken teveel werk dan kan je ook een fles advocaat uit de winkel gebruiken.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Je begint met het maken van de soezen.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Doe de melk, water, boter en zout in een pan. 
  • Smelt de boter voor het mengsel kookt. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door. 
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
  • Doe het deeg in een kom en roer even los. 
  • Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
  • Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 4-5 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven. 
  • Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar. 
  • Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak.
  • Snij de soezen horizontaal doormidden.
  • Spuit een toef slagroom in het onderste gedeelte van de soes.
  • Zet de bovenkant op de kop in de slagroom.
  • Spuit een toef slagroom in de bovenkant van de soes.
  • Schep met een theelepel advocaat in het midden op de slagroom.
  • Decoreer met een chocolade paaseitje.

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil