Ingrediënten
Voor de donuts:
- 180 gr. bloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- 50 gr. suiker
- 50 gr. witte basterdsuiker
- 1 ei
- 40 gr. zachte boter
- 125 gr. magere kwark
- 4 el advocaat
Verder nodig:
- 100 gr. pure chocolade
- Advocaat

Donuts zijn altijd lekker om te eten. Nu eet ik ze niet zo vaak. Als ik donuts maak maak ik ze altijd in de oven. De donuts zijn zo een stuk minder vet en toch ook erg lekker. Deze donuts zijn gecombineerd met advocaat en chocolade. De smaken passen goed bij de donuts en iedereen vond ze dan ook erg lekker. Met dit recept maak je ongeveer 10 donuts.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de bloem, bakpoeder en baking soda in een kom en meng door elkaar.
- Doe in een andere kom de suiker, basterdsuiker, ei, boter en kwark en mix door elkaar tot de boter is opgenomen in het beslag.
- Zeef het bloem mengsel boven de kom met de suiker en mix door elkaar.
- Voeg de advocaat toe en meng door elkaar.
- Schep het beslag in een spuitzak zonder spuitmondje.
- Vet de donutvorm in.
- Knip de punt van de spuitzak.
- Vul de vorm tot ⅔ met beslag.
- Bak de donuts in 12-15 min. gaar.
- Stort de donuts uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
- Vet de vorm opnieuw in en spuit het overige beslag in de vorm. Bak deze donuts in de oven.
- Maak een paar gaatjes (met een mesje) in de donuts.
- Spuit wat advocaat in de gaatjes.
- Hak de chocolade grof.
- Doe ⅔ deel van de chocolade in een hittebestendige kom en smelt de chocolade au-bain-marie.
- Haal de kom van het vuur als de chocolade is gesmolten en voeg de overige chocolade toe.
- Meng rustig door elkaar tot ook deze chocolade is gesmolten.
- Giet de chocolade in een spuitzak en spuit streepjes chocolade over de donuts.
- Laat de chocolade uitharden.
- Schep advocaat in een spuitzak.
- Spuit streepjes advocaat over de donuts.
- Verpak de donuts luchtdicht, ze zijn zo een aantal dagen houdbaar.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil