Advocaat-chocoladetaartjes

Chocolade en advocaat vindt ik een heerlijke combinatie. Dit recept is voor 4 taartjes. De taartjes zijn echt heerlijk. De taartjes zijn goed vooraf te maken en je kan ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Het lekkerst zijn ze natuurlijk wel als je ze net gemaakt hebt.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Maak eerst de advocaatmousse:
  • Week de gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
  • Doe de advocaat in een kom.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pan.
  • Giet de gelatine al roerend bij de advocaat.
  • Spatel de slagroom erdoor.
  • Dek de kom af met plasticfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

 

  • Maak ondertussen de chocolade biscuits.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet bakvormpjes van 10 cm doorsnee in. 
  • Splits de eieren.
  • Doe de eiwitten met water en zout in een kom en klop stijf.
  • Voeg tijdens het kloppen de suiker toe.
  • Klop de eidooiers er 1 voor 1 door.
  • Meng maizena, bloem, cacao en bakpoeder door elkaar.
  • Zeef het mengsel boven de eieren en spatel rustig door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over 4 vormpjes.
  • Bak de taartjes in 15-20 min gaar. 
  • Haal de taartjes uit de vorm en laat afkoelen op het rooster.

 

  • Snij de biscuit 1x horizontaal door zodat je 2 lagen hebt. 
  • Schep de advocaatmousse in een spuitzak met kartel spuitmondje en spuit de mousse op het onderste laagje biscuit.
  • Duw voorzichtig de bovenste laag op de mousse.
  • Spuit een rozet van de advocaatmousse op de taartjes.
  • Strooi met behulp van een zeefje cacao over de taartjes.
  • Doe de overige advocaat in een spuitzak en knip het puntje eraf.
  • Spuit streepjes advocaat over de taartjes. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil