Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 180 gr. roomboter
- 135 gr. suiker
- 1 tl vanille extract vanillesuiker
- 4 eieren
- Snufje zout
- 180 gr. zelfrijzend bakmeel
- 50 gr. pure chocolade
Verder nodig:
- Advocaat
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- Pure chocolade
Advocaat is iets waar ik dol op ben. Het liefst natuurlijk zelfgemaakte advocaat. Advocaat en chocolade passen qua smaken dan ook weer heel goed bij elkaar. Voeg die 2 samen bij een cupcake en je hebt hier het recept van heerlijke cupcakes.Het recept is niet lastig te maken. Als je zelf advocaat wilt maken kan je het recept hiervoor terug vinden op mijn blog onder het kopje ´vulling´. Vind je het teveel werk om zelf advocaat te maken, dan kan je natuurlijk ook prima advocaat uit de winkel gebruiken. Bewaar de cupcakes in de koelkast. Ik haal de cupcakes ongeveer 30 min. voordat ik ze ga eten uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dit recept is voor 12 cupcakes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe tot ze goed zijn opgenomen.
- Voeg het zout toe en mix kort door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje boven de kom en mix goed door elkaar.
- Hak de chocolade fijn en meng door het beslag.
- Verdeel het beslag in cupcakevormpjes en bak 20-25 min. in de oven.
- Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een satéprikker erin te prikken. Komt de satéprikker er uit zonder dat er deeg aan zit dan zijn de cupcakes goed.
- Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
- Snij met een scherp mesje een gat/opening in de cupcakes.
- Vul de opening op met advocaat.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit mooie toeven slagroom op de cupcakes.
- Verdeel nog wat advocaat over de slagroom.
- Rasp pure chocolade over de cupcakes.
- Bewaar de cupcakes in de koelkast tot gebruik.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil