Advocaat

Met feestdagen maakt mijn moeder altijd advocaat. Ik vind dat zo lekker dat ik het zelf ook eens wilde proberen. Dit is erg goed gelukt want de advocaat smaakte heerlijk. Een echte aanrader dus om te maken. Heerlijk om zo te eten of te verwerken in taart en gebak. Je kan de advocaat 2 weken bewaren in de koelkast.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Zet een bak met ijswater klaar om de advocaat straks te koelen. Zet een schaal in het ijswater met een zeef erin.

  • Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er uit.

  • Klop in een ruime RVS schaal de eieren, vanille en suiker door elkaar.

  • Klop rustig de jenever erdoor.

  • Zet de schaal op een pan met kokend water. Zorg dat de schaal het water niet raakt.

  • Klop met een mixer of garde het mengsel goed door tot maximaal 85 graden. Laat je advocaat niet warmer worden want dan gaat het schiften.

  • Giet de advocaat door de zeef en blijf nog ongeveer 5 min kloppen. Laat de advocaat helemaal afkoelen.

  • Als de advocaat koud is doe je hem in de blender en laat je de advocaat fijn draaien.

  • Bewaar de advocaat in de koelkast. Je kan de advocaat ongeveer 2 weken goed houden.

advocaat

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil