Abrikozen kwarktaart

Deze taart heb ik al meerder keren gemaakt en hij smaakt altijd goed. De taart is niet heel ingewikkeld te maken en de abrikozen smaken lekker fris bij de taart. Als je de taart aansnijd ziet hij er vanbinnen ook erg mooi uit. (zie foto onderaan recept). Ik heb een gedeelte van het recept over genomen uit een taartenboek special.

Instructie

Hoe maak je het:

De bodem:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Bekleed een springvorm van 26 cm doorsnee met bakpapier en vet de rand in.

  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuf zout.

  • Weeg 75 gr. suiker af. Roer de vanillesuiker door de suiker en schep door de eiwitten.

  • Als de eiwitten goed stijf zijn spatel je de eidooiers er 1 voor 1 door tot het goed is opgenomen in het mengsel.

  • Weeg de bloem af, roer de bakpoeder erdoor en zeef boven de eimengsel. Spatel alles rustig door elkaar en doe het mengsel in de bakvorm.

  • Bak de taartbodem in 15 min. af.

  • Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen.

De rest van de taart:

  • Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op.

  • Leg de lange vingers op een bord en bestrijk met het sap van de abrikozen.

  • Week de gelatine in koud water.

  • Klop de slagroom stijf.

  • Roer in een kom de kwark, 125 gr. suiker en de geraspte schil van de citroen door elkaar.

  • Knijp de gelatine uit en los op in een pan. (Ik doe nooit alle blaadjes gelatine tegelijk. Ik doe er 3 tegelijk in de pan en voeg blaadje voor blaadje toe zodat het rustig kan oplossen)

  • Schep 5 el kwark bij de gelatine er roer goed door. Meng de gelatine door het kwarkmengsel.

  • Spatel de slagroom door het kwarkmengsel.

  • Doe de taartbodem in de springvorm en doe de springvorm dicht.

  • Strijk de 2/3 van het kwarkmengsel op de bodem.

  • Verdeel de lange vingers over het kwarkmengsel.

  • Snij de abrikozen in schijfjes en verdeel de schijfjes over de lange vingers. (Bewaar nog wat schijfjes voor op de bovenkant van de taart)

  • Schenk de rest van het kwarkmengsel over de abrikozen.

  • Zet de taart ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.

  • Decoreer de taart met de overige abrikozen schijfjes.

kwarktaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil