Ingrediënten
- 80 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 50 gr. boter
- 1 blik abrikozen
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 200 gr. boter
- 4 eieren
- Snufje zout
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- 150 gr. bitterkoekjes
Dit is een recept van een heerlijke cake met abrikozen en bitterkoekjes. Ik heb voor deze cake bitterkoekjes uit de winkel gebruikt. De koekjes snij/breek je fijn en meng je door het cakebeslag. De bitterkoekjes geven de cake een heerlijke smaak die ook nog eens goed past bij de abrikozen. Kortom, een heerlijke cake waarvan je wilt blijven eten.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de lichtbruine basterdsuiker en 50 gr. boter in een pannetje en laat op laag vuur onder af en toe roeren smelten. (zorg ervoor dat de suiker goed is gesmolten)
- Vet een dichte vorm van 25 cm doorsnee in.
- Giet het suiker/boter mengsel in de vorm en verdeel over de bodem van de vorm.
- Laat de abrikozen uitlekken in een zeef.
- Leg de abrikozen de vorm.
- Klop voor de cake de witte basterdsuiker en de boter luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Voeg het zout toe en mix door elkaar.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix door het beslag.
- Hak de bitterkoekjes fijn en meng door het cakebeslag.
- Giet het cakebeslag in de vorm en verdeel over de abrikozen.
- Bak de cake in 30-40 min. gaar.
- Controleer met een sateprikker of de cake gaar is.
- Laat de cake 3-4 min. afkoelen in de vorm.
- Stort de cake op een rooster ( met de cake kant naar beneden en de abrikozen naar boven) en laat afkoelen.
- Serveer de abrikozen-bitterkoekjescake met een toefje slagroom.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil