Aardbeientiramisu

Ik eet graag aardbeien, ik heb ze in de groentetuin en mijn ouders ook. Ik had laatst een grote schaal aardbeien dus ik wilde een toetje maken met aardbeien. Het is deze heerlijke tiramisu geworden. Je kan de tiramisu ook maken met diepvries aardbeien als je niks anders in huis hebt. De tiramisu is makkelijk te maken en je kan het ook prima een dag van te voren maken. Als je de tiramisu gaat maken denk er dan om dat je de tiramisu het beste een paar uur kan laten staan voor je hem gaat eten. De lange vingers worden dan wat zachter en dat is lekkerder.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

  • Snij de helft van de aardbeien in plakjes. Pureer de andere helft van de aardbeien.

  • Klop de mascarpone in een kom met de mixer los.

  • Voeg de slagroom en de vanillesuiker toe en mix tot het een stevige massa is.

  • Bekleed de bodem van een schaal met lange vingers.

  • Verdeel de helft van het mascarpone/slagroom mengsel over de lange vingers.

  • Giet de gepureerde aardbeien over het mascarpone/slagroom mengsel.

  • Leg er een laagje lange vingers op de gepureerde aardbeien en duw een beetje aan.

  • Verdeel het overige mascarpone/slagroom mengsel over de lange vingers.

  • Verdeel de plakjes aardbei over de bovenkant van de tiramisu.

  • Dek de tiramisu af met plasticfolie en zet in de koelkast tot gebruik.

aardbeien tiramisu

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil