Ingrediënten
Voor de soezen:
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 gr. boter
- Snufje zout
- 100 gr. bloem
- 4-5 eieren
Voor de vulling:
- 150 gr. aardbeien
- 250 gr. mascarpone
- 200 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 10 aardbeien
- Poedersuiker

Soesjes met een heerlijke vulling van verse aardbeien. Ik ben altijd blij als na een lange winter de verse Hollandse aardbeien er weer zijn. Heerlijk van smaak en geur. Aardbeien staan dan ook vaak bij ons op het menu. Elk jaar hebben we weer een flinke aardbeienoogst uit onze groententuin. Kortom, een simpel recept maar erg lekker! Het recept is voor ongeveer 20 soesjes. Als je meer soesjes uit het beslag haalt kan je de soesjes ook prima invriezen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Doe de melk, water, boter en zout in een pan.
- Smelt de boter voor het mengsel kookt.
- Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in 1x toe. Roer goed door.
- Zet de pan terug op het vuur en blijf 2-3 min. roeren zodat de bloem kan garen. (Dit maakt een sissend geluid en het blijft een beetje aan de bodem plakken.)
- Doe het deeg in een kom en roer even los.
- Laat het deeg vervolgens een paar minuten rusten.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer het deeg goed door.
- Als het deeg goed vloeibaar is (niet te want dan kan je het niet spuiten) doe je het in een spuitzak.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spuit soezendeeg op de bakplaat in cirkels van 2-3 cm doorsnee. Hou genoeg afstand want de soezen worden groter in de oven.
- Bak de soezen in ongeveer 25-30 min. gaar.
- Haal de soezen uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Pureer de aardbeien.
- Klop de mascarpone los in een kom.
- Voeg de slagroom, aardbeien en vanillesuiker toe.
- Mix tot een stijve massa.
- Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak.
- Was de 10 aardbeien en dep droog.
- Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden.
- Snijd de soesjes horizontaal open.
- Spuit een klein beetje mascarpone mengsel op elke soezen bodem.
- Zet nu op elke bodem een halve aardbei.
- Verdeel het overige mascarpone mengsel rondom de aardbei zodat je de aardbei niet ziet.
- Zet de bovenkant van de soes op de crème.
- Bestrooi de soesjes met poedersuiker.
- Bewaar de soesjes in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil