Ingrediënten
-
250 gr. aardbeien
-
4 eidooiers
-
Sap van een halve citroen
-
150 gr. kristalsuiker
-
75 gr. koude roomboter
Dit recept heb ik pas uitgeprobeerd en de smaak is erg lekker. Ik ben tevreden met het resultaat en ga deze aardbeiencurd zeker vaker maken. Ik heb de aardbeiencurd in een recept gebruikt. Dit recept komt binnenkort online op mijn blog. De aardbeiencurd is ook lekker om door de kwark of over ijs te eten.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Pureer de aardbeien.
-
Doe de aardbeienpuree, eidooiers, citroensap en suiker in een pan.
-
Breng op middelhoogvuur al roerend aan de kook.
-
Laat het mengsel inkoken tot yoghurt dikte.
-
Haal de pan van het vuur.
-
Snij de koude boter in blokjes.
-
Voeg de koude boter toe aan de aardbeiencurd en blijf roeren tot alle boter is gesmolten.
-
Giet de aardbeiencurd in een schaal en dek af met plasticfolie.
-
Laat de curd volledig afkoelen.
-
Je kan de aardbeiencurd in een pot in de koelkast bewaren. Het blijft ruim 1 week goed.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil