Ingrediënten
Voor de tartelettes:
- 120 gr. bloem
- 50 gr. poedersuiker
- 20 gr. amandelmeel
- Snufje zout
- 75 gr. koude boter
- 1 ei
Voor de vulling:
- 100 gr. banketbakkersroom
- 250 gr. aardbeien
- Poedersuiker

Tartelettes met verse aardbeien en banketbakkersroom. Heerlijke taartjes die er ook nog een prachtig uitzien. Met het deeg voor de tartelettes ben je even bezig omdat het tussendoor 1,5 uur in de koelkast moet koelen maar als je de taartjes eenmaal hebt gemaakt heb je een mooi resultaat. Met dit recept maak ik 6-8 taartjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
- Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe bij het bloem mengsel.
- Wrijf de boter door het bloemmengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
- Kluts het ei en voeg 2 el ei toe.
- Meng alles door elkaar tot een samenhangend deeg. (Is het deeg iets te plakkerig voeg dan een beetje bloem toe, is het deeg iets te droog voeg dan nog wat ei toe)
- Verpak het deeg in plasticfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Kneed het deeg kort door.
- Bestrooi het aanrecht licht met bloem.
- Rol het deeg uit op het aanrecht tot een dikte van ongeveer 3 mm.
- Steek cirkels uit het deeg van 10 cm doorsnee. (Ik heb bakringen van 7 cm doorsnee, De deeg cirkel moet altijd een paar cm groter zijn dan de bakring zodat de de randen ook kan bekleden)
- Vet de bakringen licht in met boter.
- Bekleed de bakringen met het deeg.
- Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van de taartjes.
- Zet de taartjes 15-30 min. in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bakringen met de taartjes op de bakplaat.
- Bak de taartjes in 15-17 min. gaar.
- Haal de taartjes uit de oven en verwijder de bakringen.
- Laat de taartjes op een rooster afkoelen.
- Maak de banketbakkersroom zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Was de aardbeien en dep ze droog.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Snij de aardbeien in stukjes/plakjes.
- Vul de tartelettes met banketbakkersroom.
- Leg de aardbeien erop.
- Strooi vlak voor serveren poedersuiker over de taartjes.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil