Ingrediënten
Voor de bodem:
- 125 gr. speculoos koekjes
- 50 gr. boter
Voor de vulling:
- 250 gr. aardbeien
- 1 el suiker
- 1 volle el maizena
- 4 blaadjes gelatine
- 500 gr. kwark
- 80 gr. witte basterdsuiker
- 200 ml slagroom
Voor de topping:
- 4 volle el speculoos
- 100 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Verse aardbeien
We hebben een jarige in huis want onze zoon is jarig en wordt 5 jaar. Hij mocht kiezen wat voor taart hij voor zijn verjaardag wilde en dat werd een taart met aardbeien en speculoos. Ik heb met deze twee ingrediënten een heerlijke taart gemaakt die erg in de smaak viel bij de jarige maar ook bij ons. Ik heb de taart in een vorm van 20 cm doorsnee gemaakt. Je haalt ongeveer 8-10 stukjes uit de taart.
Instructie
Hoe maak je het:
- Bekleed een springvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
- Maak eerst de aardbeien vulling zodat deze kan afkoelen voor hij in de taart gaat:
- Snij de 250 gr. aardbeien in blokjes en doe in een koekenpan.
- Zet de koekenpan op laag vuur.
- Voeg de 1 el suiker toe en meng ze door elkaar.
- Meng de maizena met wat koud water tot een papje.
- Als de aardbeien zacht zijn, voeg je het maizena papje toe en meng door de aardbeien.
- Laat kort doorkoken tot de aardbeienvulling is ingedikt.
- Schep de aardbeien vulling op een bord en laat afkoelen.
- Maal de speculoos koekjes fijn.
- Smelt de boter in een pannetje en meng de gesmolten boter door de speculoos koekjes.
- Schep de speculoos koekjes in de vorm en druk met een lepel aan zodat je een vlakke bodem hebt.
- Zet de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Week de gelatine in koud water.
- Meng de kwark met de basterdsuiker door elkaar.
- Klop de slagroom lobbig en spatel door de kwark.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Meng de opgeloste gelatine door de kwark.
- Haal de vorm uit de koelkast.
- Schep de helft van het kwarkmengsel in de vorm.
- Verdeel de aardbeien vulling over de kwark.
- Schep de rest van de kwark in de vorm.
- Zet de vorm voor 4-5 uur in de koelkast.
- Smelt de speculoos op laag vuur terwijl je af en toe roert.
- Verdeel de gesmolten speculoos over de taart en zet de taart 30 min. in de koelkast tot de speculoos is uitgehard.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
- Schep de slagroom in een spuitzak.
- Haal de taart uit de vorm en zet op een bord.
- Spuit toefjes slagroom op de rand van de taart.
- Decoreer met de verse aardbeien.
- Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil