Aardbeien-slagroom cakerol

Dit is het recept van een heerlijke cakerol met aardbeien en slagroom. Het recept is super simpel maar o zo lekker. Ik denk dat de meeste mensen verse aardbeien en slagroom een heerlijke combinatie vinden. Doe deze twee ingrediënten in een heerlijke cake en je hebt een heerlijke traktatie voor bij de koffie en/of thee. De cakerol is best groot en je kan er dan ook met 8-10 personen van eten. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter in een pan en laat de boter op zacht vuur smelten.
  • Laat de boter een beetje afkoelen voor je hem verder gebruikt.
  • Mix eieren en suiker luchtig.
  • Voeg het vanille extract toe en mix door elkaar.
  • Zeef de bloem in 2x boven het eimengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de gesmolten boter door het eiermengsel.
  • Giet het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de cake in 6-10 min. gaar.
  • Leg ondertussen een schone theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met poedersuiker. 
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Leg de cake direct op de theedoek en verwijder het bakpapier.
  • Rol de cake in de theedoek op en laat zo afkoelen.

 

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Leg 3-4 aardbeien apart weg.
  • Snij de overige aardbeien in stukjes.
  • Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Rol de cake uit de theedoek.
  • Bestrijk de cake met ⅔ deel van de slagroom. Laat aan 1 lange kant 2-3 cm van de cake vrij van slagroom.
  • Verdeel de aardbeien stukjes over de slagroom.
  • Rol de cake op.
  • Snij de uiteinden eraf zodat je cake netjes recht is.
  • Schep de overige slagroom in een spuitzak en spuit toeven slagroom op de bovenkant van de cakerol.
  • Snijd de achtergehouden aardbeien middendoor en verdeel ze over de slagroom aan de bovenkant van de cake.
  • Bewaar de cakerol in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil