Aardbeien-roomhoorn met chocolade

Een roomhoorn is een heerlijk krokant gebakje gemaakt van bladerdeeg. Leuk om te maken en ze zien er prachtig uit. Om dit gebakje te kunnen maken heb je roomhoornpennen nodig. Je kan deze online of in kookwinkels kopen. Ik heb de rand van de roomhoorns gedipt in chocolade. Ik serveerde bij de roomhoorns lekkere verse aardbeien. Kortom, een roomhoorn is een heerlijke traktatie om te eten!

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  • Rol het bladerdeeg uit op je werkblad.

  • Snij met een pizzasnijder stroken bladerdeeg van 3 cm breed en 40 cm lang.

  • Bestrijk het deeg met een beetje water.

  • Vet de hoornpennen in met een beetje boter.

  • Wikkel het deeg om de pennen met de waterkant naar buiten. (wikkel het deeg zo dat het elkaar een beetje overlapt)

  • Schep de kristalsuiker op een diep bord.

  • Duw de hoorntjes voorzichtig in de suiker. Op de onderkant van de hoorntjes moet geen suiker. 

  • Leg de hoorntjes op de bakplaat en laat 10 min. rusten. 

 

  • Bak de hoorntjes in 15-20 min. af. (hou ze goed in de gaten want ze verbranden snel)

  • Haal de hoorntjes uit de oven en verwijder de pennen.

  • Leg de hoorntjes weer op de bakplaat en bak de hoorntjes nog 8-10 min. 

  • Laat de hoorntjes afkoelen op een rooster.

 

  • Klop de slagroom met vanillesuiker en slagroom versteviger stijf.

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

  • Dep de aardbeien droog.

  • Snij de aardbeien in kleine stukjes.

  • Spatel de stukjes aardbei door de slagroom.

  • Schep de slagroom in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.

 

  • Smelt de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige schaal op een pan met kokend water. 

  • Dip de hoorntjes in de chocolade zodat er een randje chocolade aan zit. 

  • Laat de chocolade uitharden.

  • Bewaar de hoorntjes luchtdicht.

 

  • Vlak voor je gaat serveren:

  • Knip de punt van de spuitzak.

  • Spuit de slagroom in de hoorntjes.

  • Serveer eventueel met losse aardbeien erbij.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil