Aardbeien prinsessentaart

Deze prinsessentaart heb ik voor de verjaardag van onze dochter gemaakt. Ze is alweer 1 jaar geworden. Het is een mooie taart geworden met de smaak van aardbeien. Ik het eerst een biscuit gebakken en daarmee de vorm bekleed. Als vulling heb ik gekozen voor verse aardbeien en aardbeienkwark. Onze dochter mag deze taart zelf ook eten en dat is natuurlijk wel zo leuk dat je je eigen verjaardagstaart mag eten. Het is een behoorlijk grote taart en je kan er dan ook wel met 12 personen van eten. Ik gebruikte bij dit recept een halve bolvorm van 23 cm doorsnee.

 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boter in een pan en laat de boter op zacht vuur smelten.
  • Laat de boter een beetje afkoelen voor je hem verder gebruikt.
  • Mix eieren en suiker luchtig.
  • Zeef de bloem in 2x boven het eiermengsel en spatel rustig door elkaar.
  • Spatel de gesmolten boter door het eiermengsel.
  • Giet de helft van het beslag uit op de bakplaat en strijk glad.
  • Bak de biscuit in 6-10 min. gaar.
  • Stort de biscuit op een rooster en laat volledig afkoelen. 
  • Bekleed de bakplaat opnieuw met bakpapier en verdeel hier het overige beslag op.
  • Bak de biscuit in 6-10 min. gaar en laat volledig afkoelen. 

 

  • Bekleed de halve bolvorm met plasticfolie. 
  • Druk de vorm in de biscuit en snij de cirkel eruit. Deze cirkel is voor de bodem van de taart.
  • Bekleed de vorm met het overige biscuit.
  • Was de verse aardbeien en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in plakjes.
  • Verdeel de plakjes aardbei over het biscuit.
  • Maak daarna de overige vulling:
  • Week de gelatine in koud water.
  • Doe kwark, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom en mix door elkaar.
  • Maak het blikje aardbeien open en giet in een pan een bodempje sap.
  • Laat het overige sap weglopen. 
  • Pureer de aardbeien en mix door het kwarkmengsel.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel door de kwark.
  • Knijp het water uit de gelatine en voeg de gelatine toe aan de pan met het aardbeiensap. 
  • Los de gelatine op in het sap.
  • Meng de gelatine door het kwarkmengsel.
  • Giet het kwarkmengsel in de vorm.
  • Leg de biscuit cirkel op het kwarkmengsel en duw een beetje aan.
  • Verpak de vorm in plasticfolie en laat de taart 5-7 uur opstijven. (Ik laat de taart het liefst een hele nacht opstijven.)

 

  • Maak nu de botercrème: 
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Pureer de aardbeien.
  • Doe de aardbeienpuree in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
  • Laat de puree inkoken tot het meeste vocht is verdampt en je nog 3-4 el over hebt.
  • Doe de puree in een schaaltje en laat afkoelen.

 

  • Doe de boter in de kom van de mixer en mix de boter 5 min. op een hoge snelheid.
  • Voeg de suiker lepel voor lepel toe. (Zet de mixer op een lage snelheid)
  • Voeg de banketbakkersroom toe.
  • Mix de botercrème nog 5 min. door elkaar op hoge snelheid. 
  • Voeg de aardbeienpuree toe aan de botercrème en mix nog 5 min. op hoge snelheid. 
  • Doe de botercrème in een spuitzak zonder spuitmondje.
  • Stort de taart op een bord of taartplateau.
  • Bestrijk de onderste 3 cm met een laagje botercrème.
  • Spuit op dat laagje botercrème dotten botercrème.
  • Veeg de dotten met een theelepel naar boven uit. (Zie de taart als voorbeeld.)
  • Maak in totaal 3 randen met botercrème dotten. (Zie voor het voorbeeld de foto.)
  • Plaats de pin pop in de taart.
  • Spuit met botercrème een ´jurk´ op de pin pop.
  • Verdeel de suikerbloemen over de taart.
  • Bewaar de taart in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil