Aardbeien mousse

Ik ben dol op aardbeien. Zolang het aardbeienseizoen is, heb ik ze in huis. Ook uit de groententuin komen heerlijke aardbeien. Ik vind aardbeien heerlijk om zo te eten maar ook in recepten gebruik ik ze vaak. Zo gebruik ik ook aardbeien om deze heerlijke mousse mee te maken. Het recept is voor 4 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Was 125 gr. aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Snij de aardbeien in stukjes en doe in een blender.
  • Voeg de honing en Griekse yoghurt toe aan de blender en maal fijn.
  • Voeg de melk toe aan de blender en meng kort door elkaar.
  • Schenk het aardbeien mengsel in een schaal.
  • Was de citroen en dep droog.
  • Rasp de gele schil van de citroen. 
  • Meng de citroenschil door het aardbeien mengsel.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
  • Meng de opgeloste gelatine door het aardbeien mengsel. 
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet 3-4 uur in de koelkast.

 

  • Vlak voor serveren:
  • Was de overige aardbeien en snij ze middendoor. 
  • Verdeel de mousse over 4 bordjes.
  • Verdeel de doormidden gesneden aardbeien over de bordjes mousse. 
  • Rasp de witte chocolade boven de bordjes met mousse.
  • Serveer direct. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil