Aardbeien met Griekse yoghurt slof

Heerlijke aardbeien sloffen taartjes met griekse yoghurt en honing. Je maakt eerst de sloffenbodempjes en daarna de yoghurt vulling. De taartjes zien er mooi uit en smaken heerlijk. De Griekse yoghurt en honing zorgen voor een fijne smaakcombinatie in deze taartjes. Je moet wel wat geduld hebben tot de yoghurt genoeg is opgesteven maar dan heb je wel heerlijke taartjes.  Met dit recept maak je 6 taartjes.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Maak nu het deeg voor de bodem:
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. 
  • Voeg suiker, basterdsuiker, rasp van ½ citroen en een snufje zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de boter en eidooier toe en kneed tot het deeg een bal wordt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie, duw plat en leg 1 uur in de koelkast.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het spijs met ½ ei door elkaar.
  • Doe het spijs mengsel in een spuitzak zonder spuitmondje. 
  • Bestrooi het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 10 mm dikte.
  • Druk met een ronde vorm van 10 cm doorsnee 6 deeg bodempjes uit. 
  • Leg de bodempjes in de vorm op de bakplaat.
  • Spuit een laagje spijs op de bodempjes tot 1 cm van de rand.
  • Bak de slof bodempjes in 15-20 min gaar. 
  • Laat de slof bodempjes een beetje afkoelen in de vorm en later op een rooster.

 

  • Maak met acetaatfolie een rand rondom elke sloffenbodem.
  • Zet de bakring weer rond de sloffenbodem.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer de aardbeien.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng de honing erdoor.
  • Doe de aardbeienpuree in een pan en warm op tot het net niet kookt. 
  • Knijp het water uit de gelatine en voeg de gelatine toe aan de aardbeienpuree. 
  • Meng door elkaar tot de gelatine opgelost is. 
  • Meng de aardbeienpuree door de yoghurt. 
  • Verdeel de aardbeienyoghurt over de sloffenbodempjes.
  • Zet de sloffen in de koelkast en laat de yoghurt in 3-4 uur opstijven.

 

  • Verwijder de bakringen en acetaatfolie.
  • Pureer de aardbeien en schep de gepureerde aardbeien over de taartjes.
  • Decoreer de taartjes met verse aardbeien en poedersuiker.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil