Ingrediënten
Voor de taart:
- 8 blaadjes gelatine
- 1 pak lange vingers
- 100 gr. aardbeien
- 500 gr. magere kwark
- 80 gr. witte basterdsuiker
- 200 ml mangosap
- ½ mango
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Verder nodig:
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- 50 gr. aardbeien
Mango en aardbei zijn een lekkere combinatie. Ik gebruik deze combinatie wel vaker. Ik heb deze keer een kwarktaart gemaakt met verse aardbeien en mango. Ik gebruik een verse mango en mangosap. Als verrassing staan op de bodem van de taart verse aardbeien. Deze aardbeien zijn goed te zien als je de taart aansnijdt. Je kan met 10 personen van deze taart eten.
Instructie
Hoe maak je het:
- Week de gelatine in koud water.
- Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en vet de randen in.
- Bekleed de bodem van de springvorm met lange vingers. (de suikerkant naar boven)
- Was de aardbeien en dep ze droog.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Zet de aardbeien met de platte kant op de lange vingers. Houd de buitenste rand vrij.
- Mix de magere kwark met de basterdsuiker door elkaar tot de suiker is opgenomen in de kwark.
- Voeg het mangosap toe aan de kwark en mix door elkaar.
- Snij de mango in kleine stukjes.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
- Spatel de slagroom door de kwark.
- Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
- Meng de gelatine door de kwark.
- Spatel de stukjes mango door de kwark.
- Giet het kwarkmengsel voorzichtig in de springvorm.
- Dek de springvorm af met plasticfolie en laat de taart 4-5 uur opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
- Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Spuit toeven slagroom op de taart.
- Was de aardbeien en dep ze droog.
- Verwijder de kroontjes.
- Snij de aardbeien doormidden en verdeel over de slagroom toeven.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil