Aardbeien - limoentaart met kokos

Deze taart heeft echte zomerse smaken, aardbeien met limoen en kokos. Het recept komt uit een bakboek van Donna Hay. Zij maakte deze taart in een ronde vorm maar ik vond een langwerpige vorm leuker. Heb je nu geen langwerpige vorm dan kan je natuurlijk ook prima een andere vormgebruiken. De taartbodem bak je blind. Heb je geen bakbonen in huis dan kan je hiervoor op prima rijst gebruiken.

Instructie

Hoe maak je het: 

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. 

  • Meng de aardbeien met de limoenschil, limoensap en de suiker in een kom. 

  • Dek de kom af met plasticfolie en laat staan tot verder gebruik. 

  • Maak nu het deeg. 

  • Doe de bloem, suiker en boter in een keukenmachine en draai tot een kruimelig deeg. 

  • Voeg geleidelijk het water toe tot het deeg een bal vormt. 

  • Kneed het deeg kort door tot een glad deeg. 

  • Verpak het deeg in plasticfolie en duw het tot een platte schijf. 

  • Leg het deeg minimaal 30 min. in de koelkast. 

 

  • Maak ondertussen de limoencurd. 

  • Doe 250 ml kokosmelk en de suiker in een pan. 

  • Verwarm dit op hoog vuur tot de suiker is opgelost. Blijf goed roeren! 

  • Meng de maizena en de overige kokosmelk in een kommetje. 

  • Voeg het maizena mengsel toe aan de pan en meng goed door elkaar. 

  • Draai het vuur laag en voeg de boter toe. 

  • Blijf roeren tot de boter is gesmolten. 

  • Voeg de limoenrasp, limoensap en de eidooiers toe. 

  • Verwarm het mengsel al roerend tot het ingedikt is. 

  • Giet het mengsel in een schaal en laat afkoelen. 

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  • Vet de taartvorm in met boter. 

  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. 

  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. 

  • Bekleed de taartvorm met het deeg. Duw het deeg stevig aan in de randen. 

  • Prik met een vork gaatjes in het deeg. 

  • Leg een stuk bakpapier op het deeg en verdeel bakbonen of rijst over het bakpapier. 

  • Bak de taart 20 min. in de oven. 

  • Haal de taart uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier. 

  • Zet de taart weer terug in de oven en bak hem nog 10-15 min. tot de bodem mooi bruin is. 

  • Laat de taart afkoelen op een rooster. 

 

  • Klop de slagroom stijf. 

  • Vul de taartbodem met de limoencurd. 

  • Schep of spuit de slagroom over de limoencurd. 

  • Verdeel de aardbeien over de slagroom. 

  • Rasp eventueel nog wat limoenrasp over de taart. 

Aardbeien-limoentaart

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil