Aardbeien kwarktaart

Deze taart is echt super lekker. Het is een recept dat mijn moeder altijd al maakte. Als klein meisje hielp ik mijn moeder al met het maken van deze taart en nog steeds is de taart favoriet bij ons in de familie. Ik maak deze taart dan ook geregeld en er zijn altijd mensen die om het recept vragen. Hoog tijd dus dat deze heerlijke aardbeien kwarktaart op mijn blog komt.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Week de gelatine in koud water.

  • Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in.

  • Leg de lange vingers met de suikerkant naar boven op de bodem van de springvorm tot de bodem volledig bedenkt is met lange vingers.

lange vingers
  • Mix de kwark, basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker door elkaar.

  • Klop 250 ml slagroom lobbig en spatel rustig door het kwarkmengsel.

  • Gebruik je verse aardbeien: Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in stukjes en pureer ze.

    Gebruik je aardbeien uit blik: Schenk een beetje aardbeiensap in een pan, ongeveer een bodempje. Giet de rest van het sap weg. Pureer de aardbeien.

  • Spatel de gepureerde aardbeien door het kwarkmengsel.

  • Haal de gelatine uit het water.

    Heb je een bodempje aardbeiensap in de pan los je gelatine dan hierin op.

    Heb je verse aardbeien gebruikt: Knijp de gelatine niet uit maar doe de gelatine in de pan met aanhangend water en los de gelatine op.

  • Voeg de opgeloste gelatine toe aan het kwarkmengsel en mix kort door elkaar.

  • Giet het kwarkmengsel voorzichtig op de lange vinger bodem.

    (Doe je dit te snel dan gaan de lange vingers drijven)

  • Dek de taartvorm af met plasticfolie en zet ongeveer 5 uur weg in de koelkast.

  • Klop de overige slagroom met de klop-fix en vanillesuiker stijf.

  • Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toeven op de taart.

  • Decoreer met stukjes verse aardbei.

 

kwarktaart

 

    Eet smakelijk!!

     

    Groetjes, Wil