Aardbeien cupcakes

Dit recept komt uit het bakboek: Bakken met Menno. Deze cupcakes zijn zo lekker. Toen ik ze had gemaakt en de visite proefde ze wilden ze gelijk het recept hebben. De cupcakes zijn het lekkerst als je ze maakt met verse aardbeien maar het kan eventueel ook met diepvries aardbeien. Ik heb ervoor gekozen om geen kleurstof aan het recept toe te voegen al staat dat wel in het oorspronkelijke recept.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Was de aardbeien, dep droog en verwijder de kroontjes.

  • Pureer 80 gr. aardbeien. 

  • Snij de overige aardbeien in stukjes.

  • Doe bloem, bakpoeder, bakingsoda en zout en in kom en meng door elkaar.

  • Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig.

  • Voeg het ei toe en mix door het beslag.

  • Voeg de eiwitten toe en mix ook door het beslag.

  • Meng karnemelk, aardbeienpuree en de vanille extract door elkaar.

  • Meng afwisselend de bloem en het karnemelk mengsel toe aan de boter en mix door elkaar. 

  • Spatel de stukjes aardbei door het beslag.

  • Zet 12 cupcakevormpjes in een muffinvorm.

  • Schep het beslag in de cupcakesvormpjes zodat de vormpjes tot ¾ gevuld zijn met beslag.

  • Bak de cupcakes in 20-25 min. gaar. 

  • Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

 

  • Maak ondertussen de botercrème. 

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

  • Pureer de aardbeien.

  • Doe de aardbeienpuree in een pannetje en breng langzaam aan de kook.

  • Laat de puree inkoken tot het meeste vocht is verdampt en je nog 3-4 el over hebt.

  • Doe de puree in een schaaltje en laat afkoelen.

 

  • Doe de boter in de kom van de mixer en mix de boter 5 min. op een hoge snelheid.

  • Voeg de poedersuiker lepel voor lepel toe. (Zet de mixer op een lage snelheid)

  • Voeg het vanille extract toe.

  • Mix de botercrème nog 5 min. door elkaar op hoge snelheid. 

  • Doe de botercrème in een spuitzak of strijk op de taart. 

aardbeien cupcakes

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil