Aardbeien-chocoladetaart

Een heerlijke taart met verse aardbeien en witte chocolade. Ik vind deze taart er prachtig uitzien een de halve aardbeien aan de rand. Ik heb voor deze taart een heerlijke vulling gemaakt van witte chocolade en slagroom. (let op, deze vulling moet je een dag vooraf maken) Door de biscuit heb ik citroenschil gemengd voor een frisse-zure tegenhanger. Kortom, een heerlijke zomerse taart waar je heel blij van wordt. 

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Week de gelatine in koud water. 
  • Schenk 100 gr. slagroom in een pan en breng op laag vuur tegen de kook aan.
  • Hak de chocolade grof en doe in een hitte bestendige kom. 
  • Knijp het water uit de gelatine, haal de pan slagroom van het vuur en los de gelatine hierin op. 
  • Schenk de slagroom over de chocolade en meng door elkaar tot de chocolade is gesmolten.
  • Voeg de overige slagroom toe en meng door elkaar.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat een nacht over op het aanrecht staan. 

 

  • Maak nu de biscuit:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de boter in een pannetje en laat staan tot verder gebruik.
  • Klop de suiker met de eieren in 8-10 min. luchtig.
  • Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel door elkaar.
  • Spatel de boter door het eimengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Schenk het beslag op de bakplaat en strijk dun uit.
  • Bak de biscuit in 6-9 min. gaar.
  • Laat de biscuit op een rooster volledig afkoelen.

 

  • Klop ondertussen de chocoladevulling op met een garde. 
  • Schep de chocoladevulling in een spuitzak.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Schep de slagroom in een spuitzak en laat in de koelkast liggen tot verder gebruik.
  • Was de aardbeien en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Laat op een aantal aardbeien de kroontjes zitten en leg deze apart voor decoratie.
  • Om de taart op te bouwen gebruik ik een taartring van 20 cm doorsnee.
  • Steek met de taartring een cirkel uit de biscuit.
  • Bekleed de taartring met acetaatfolie. 
  • Leg de biscuit cirkel in de taartring.
  • Snij een aantal aardbeien middendoor en zet ze tegen de rand van de vorm. 
  • Spuit de slagroom tussen de aardbeien en een laagje op de biscuitbodem. (ongeveer de helft van de slagroom)
  • Snij de overige aardbeien in stukjes en verdeel over de slagroom. 
  • Spuit de chocoladevulling over de aardbeien.
  • Verdeel de overige slagroom over de taart en strijk de taart glad af.
  • Decoreer de taart met de apart gehouden aardbeien. 
  • Snij met een dunschiller chocolade krullen van de witte chocolade en decoreer de taart hiermee. 
  • Verwijder de taartring van de taart en het acetaatfolie.
  • Bewaar de taart in de koelkast. 

 

Eet smakelijk!!


 

Groetjes, Wil