Aardbeien botercrème

Botercrème is heerlijk in taartjes en gebak. Botercrème is nog lekkerder als er een smaakje is toegevoegd, in dit geval aardbei. Ik heb ervoor gekozen om geen kleurstof toe te voegen want ik vind de crème zo al mooi van kleur. Gebruik voor het maken van botercrème boter die echt op kamertemperatuur is.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Pureer de aardbeien.
  • Doe de aardbeienpuree in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
  • Laat de puree inkoken tot het meeste vocht is verdampt en je nog 3-4 el over hebt.
  • Doe de puree in een schaaltje en laat afkoelen.

 

  • Doe de boter in de kom van de mixer en mix de boter 5 min. op een hoge snelheid.
  • Voeg de suiker lepel voor lepel toe. (Zet de mixer op een lage snelheid)
  • Voeg het vanille extract en de banketbakkersroom toe.
  • Mix de botercrème nog 5 min. door elkaar op hoge snelheid. 
  • Voeg de aardbeienpuree toe aan de botercrème en mix nog 5 min. op hoge snelheid. 
  • Doe de botercrème in een spuitzak of strijk op de taart. 

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil