Aardbeien bavaroisvlaai

Ik had al een tijdje het idee in mijn hoofd om een aardbeien bavaroisvlaai te maken. Ik wilde de vlaai maken met verse aardbeien want dan is de vlaai het lekkerst. Nu hadden we een grote oogst van aardbeien uit de groententuin dus dat kwam goed uit. Ik heb de taart gemaakt toen we visite kregen en die vonden de taart ook erg lekker. De taart was dan ook snel op. Het recept van de vlaaibodem komt van 24kitchen. De taart is voor 8-10 personen.

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  •  Verwarm de melk tot deze lauw is en meng de gist erdoor.
  • Doe de bloem, suiker, boter, zout en eidooier in een kom.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk de melk erbij. 
  • Kneed alles door elkaar tot je een soepel deeg hebt.
  • Bestrooi een kom licht met bloem.
  • Maak een bal van het deeg en leg in de kom.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 min. rijzen.
  • Maak ondertussen de banketbakkersroom.
  • Meng de poeder en het water door elkaar en mix met een garde tot een egale massa.

 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet een vlaaivorm in.
  • Rol het deeg op een werkblad dat licht met bloem bestoven is uit tot een dikte van ½ cm. 
  • Bekleed de vlaaivorm met het deeg.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Schenk de banketbakkersroom in de vlaaivorm en bak de taart in 20 min. gaar.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster. 

 

  • Week de gelatine in koud water.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Pureer de aardbeien.
  • Doe de aardbeienpuree in een kom.
  • Voeg het sap van ¼ citroen toe.
  • Los de gelatine met aanhangend water op in een pannetje.
  • Schep 3-4 el aardbeienpuree bij de gelatine en meng door elkaar.
  • Meng de gelatine door de aardbeienpuree en roer goed door elkaar.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  • Spatel de slagroom door de aardbeienpuree.
  • Je bavarois in nu klaar.
  • Schenk de bavarois in de vlaaivorm en zet de taart in de koelkast. 
  • Laat de bavarois in 3-4 uur opstijven. 

 

  • Klop de slagroom met vanillesuiker en klop-fix stijf.
  • Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit mooie toeven slagroom op de taart.
  • Leg op elke slagroomtoef een aardbei.

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil