Aardbei-amandeltaart

Aardbeien en amandel zijn zo lekker bij elkaar. Deze taart is daar een goed voorbeeld van. Ik kwam dit recept tegen op 24kitchen. Ik heb een aantal dingen aangepast en nu vindt ik de taart nog lekkerder. De taart is voor 8-9 personen. Je kan de taart een paar dagen in de koelkast bewaren. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • Mix de boter met de suiker tot een romig geheel.

  • Voeg het zout toe en mix door elkaar.

  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix goed door elkaar.

  • Meng het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en melk erdoor.

  • Bekleed een bakvorm van 20x20 met bakpapier.

  • Schenk het beslag in de vorm.

  • Bak de cake in ongeveer 35-40 min. gaar en bruin.

  • Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

 

  • Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken.

  • Verwijder de kroontjes en snij de grote aardbeien in stukken.

  • Doe de mascarpone, slagroom en vanillesuiker in een kom en mix door elkaar tot het een egale massa is.

  • Bewaar zolang in de koelkast.

 

  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het bruin is.

  • Laat afkoelen op een bordje.

 

  • Prik met een satéprikker gaatjes in de bovenkant van de cake.

  • Strijk de amandelextract met een kwastje over de cake.

  • Verdeel het mascarpone mengsel over de cake.

  • Verdeel de aardbeien over het mascarpone mengsel en duw een beetje aan.

  • Strooi het amandelschaafsel over de aardbeien.

aardbei-amandeltaart

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil