Aardappelsalade met tuinbonen, doperwten en munt

We hadden lekkere verse tuinbonen en doperwten uit de groentetuin. Ik heb van deze verse groenten een heerlijke salade gemaakt. Deze salade kan je zowel lauw als koud eten. Je kan er ook voor kiezen om de tuinbonen dubbel te doppen. Als je de tuinbonen hebt gekookt en afgespoeld moet je ze nog een keer doppen. Dit is niet noodzakelijk om te doen. Het recept komt uit het blad delicious. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Schil de aardappelen, snij de grote aardappelen in stukken en doe ze in een pan. 

  • Voeg de muntblaadjes toe aan de pan. 

  • Kook de aardappels in 10-15 min. gaar.

  • Kook de tuinbonen en doperwten in 5 min. gaar.

 

  • Maak ondertussen de dressing:

  • Hak de munt en peterselieblaadjes fijn.

  • Pers de citroen uit.

  • Pers de knoflook uit. 

  • Kneus het venkelzaad fijn.

  • Doe de Griekse yoghurt, mayonaise, munt, peterselie, citroensap, venkelzaad en knoflook in een bakje en meng door elkaar.

  • Breng de dressing op smaak met zout en peper. 

 

  • Giet het water van de  tuinbonen en doperwten.

  • Spoel de tuinbonen en doperwten af met lauw water en laat uitlekken. 

 

  • Giet het water van de aardappels.

  • Snij de aardappels in blokjes.

  • Doe de aardappelblokjes, tuinbonen en doperwten in een kom. 

  • Voeg de dressing toe en schep door elkaar.

aardappel salade met tuinbonen, doperwten en munt

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil