Aardappels uit de oven

Ik maak geregeld aardappels uit de oven. Deze aardappels zijn erg lekker en knapperig. Ik maak de aardappels op smaak met Italiaanse kruiden maar je kan er natuurlijk ook prima andere kruiden over doen. De aardappels uit de oven zijn ook handig om te eten als je visite krijgt. Je kan het goed voorbereiden en dan hoeft het alleen nog maar in de oven.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Schil de aardappels en snij ze in 4 stukken. (Als je grote aardappels hebt in meerdere stukken)

  • Doe de aardappels in een pan en voeg water toe zodat de aardappels net onder water staan.

  • Breng het geheel aan de kook.

  • Laat de aardappels ongeveer 10 min. koken. (de aardappels moeten beetgaar zijn)

  • Giet de aardappels af en laat de aardappels afkoelen.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Snij de aardappels in kleine stukjes en doe in een schaal.

  • Schenk een paar el olijfolie over de aardappels en meng door elkaar.

  • Voeg de Italiaanse kruiden naar smaak toe en meng weer goed door elkaar.

aardappels
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels over de bakplaat.

  • Zet de bakplaat in het midden van de oven.

  • Bak de aardappels in 40 - 45 min. bruin en knapperig.

  • Kijk af en toe even in de oven of de aardappels niet te donker worden.

aardappels uit de oven

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil