Aardappelkroketjes

Hoe leuk is dat om zelf aardappelkroketjes te maken. Het is een ideaal recept voor als je gasten krijgt want je kan ze vooraf maken en bewaren in de koelkast tot gebruik. Als de gasten er dan zijn hoef je ze alleen nog even in de frituurpan te doen. Je kan aan de aardappelkroketjes ook nog kruiden toevoegen die jij lekker vindt of die bij de rest van de maaltijd passen. Een leuk recept om te maken en heerlijk om te eten.

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Schil de aardappels, was ze en snij ze in stukken.

  • Doe de aardappels in een pan en vul die met water.

  • Breng de aardappels aan de kook en kook de aardappels in 15-20 min. gaar.

  • Giet het water van de aardappels.

  • Stamp de aardappels fijn.

  • Voeg een klontje boter toe en een scheutje melk.

  • Roer alles goed door elkaar. (Voeg eventueel nog wat melk toe maar zorg ervoor dat de puree niet te nat wordt)

  • Voeg naar smaak peper en zout toe en roer dit door de puree.

  • Voeg eventueel de kruiden toe en roer door.

  • Schep de aardappelpuree in een schaal en laat deze afkoelen.

 

  • Als de puree is afgekoeld vorm je aardappelkroketjes met je hand.

aardappelkroketjes
  • Schep een paar el bloem in een diep bord.

  • Kluts de eieren in een diep bord.

  • Schep de panko in een diep bord.

  • Haal de aardappelkroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko.

aardappelkroketjes
  • Leg de aardappelkroketjes op en bord en dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

  • Of verwarm de frituurpan op 180 graden.

  • Frituur de aardappelkroketjes 3-4 min. tot ze goudbruin zien.

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil