Zoete aardappel toefjes

Zoete aardappel vind je in steeds meer recepten terug. Ik had het heel vaak in huis omdat ik de zoete aardappel gebruikte om babyhapjes van te maken. Ondertussen eten de kinderen mee met wat de pot schaft. Zoete aardappel heb ik niet meer zo vaak in huis. Ik vind het nu leuk om met de feestdagen zoete aardappels te gebruiken om heerlijke aardappel toefjes te maken. Het makkelijke van deze toefjes is dat je ze prima vooraf kan maken en ze dan invriezen. Als de zoete aardappel toefjes uit de vriezer komen moeten ze wel wat langer in de oven. 

Instructie

 

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels en was ze schoon.
  • Snij de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in water in 10-14 min. gaar.
  • Giet het water van de aardappels en stamp de aardappels fijn.
  • Meng het klontje boter, de eidooier en peper en zout naar smaak door de aardappels.
  • Schep de aardappelpuree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit toefjes aardappelpuree op de bakplaat.
  • Bak de aardappeltoefjes in 25-30 min. gaar.
  • Laat de aardappeltoefjes iets afkoelen zodat ze het bakpapier loslaten als je ze eraf schept. 
  • Serveer direct.  

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil