Ingrediënten
- 200 gr. koud gerookte zalm
- Kappertjes
- Zongedroogde tomaat
- Mosterd-dille dressing (het recept hiervoor is te vinden op mijn blog onder het kopje ´saus´)
- Rucola
- Dille
Zalm vind ik echt heerlijk om te eten. Het staat dan ook geregeld bij ons op het menu. Deze feestdagen ga ik koud gerookte zalm gebruiken in het voorgerecht. Ik ga er een carpaccio meegemaakt. De zalm carpaccio viel tijdens het voor proeven heel erg in de smaak en komt dus bij ons zeker vaker op het menu, ook als het geen feestdagen zijn. Het gerecht is voor 3-4 personen.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verdeel de zalm in een cirkel over 3-4 bordjes.
- Strooi kappertjes over de zalm.
- Snij de zongedroogde tomaat in reepjes en verdeel over de zalm.
- Schenk enkele toefjes mosterd-dille dressing over de zalm.
- Verdeel wat rucola blaadjes over de zalm.
- Hak de dille fijn en strooi naar smaak over de zalm.
- Serveer direct.
- Ook lekker met een stukje stokbrood erbij.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil