Ingrediënten
-
1 ei
-
150 gr. Roomboter (op kamertemperatuur)
-
1 citroen
-
125 gr. witte basterdsuiker
-
2 zakjes vanillesuiker
-
200 gr. Zelfrijzendbakmeel
-
Snufje zout
Spritskoeken heb ik al heel vaak gemaakt en het blijft lekker. Als de koeken in de oven staan ruikt je huis heerlijk. En het is ook nog eens een recept wat niet heel lastig te maken is. Snel aan de slag dus als je ook zo'n zin hebt gekregen in spritskoeken! Het recept wat ik altijd gebruik komt uit een wat ouder kookboek van de c1000.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Doe de boter en het ei in een kom en mix romig.
-
Rasp de schil van de citroen boven de kom en mix kort door.
-
Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker, zelfrijzendbakmeel en een snufje zout toe en mix door elkaar tot en een glad en soepel deeg is.
-
Doe een spuitmondje met een kartelrand in de spuitzak.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken op de achterkant van het bakpapier banen van 10 cm hoog. (Ik kan twee lange banen maken van 10 cm hoog)
-
Schep het deeg in een spuitzak. Spuit het deeg zigzaggend op het bakpapier. (Dit gaat best zwaar)
-
Zeef met een zeefje wat zelfrijzendbakmeel tussen de banen met deeg zodat het deeg niet uitloopt.
-
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de spritskoeken in 25-30 min. gaar en bruin.
-
Haal de spritskoeken uit de oven en snij ze in stukken als ze nog warm zijn.
-
Laat afkoelen op een rooster.
-
Bewaar de spritskoeken in een goed afgesloten trommel.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil