Spitzbuben

Je zult ongetwijfeld denken wat zijn spitzbuben. Nou dat zijn de koekjes die je hierboven op de foto ziet. Het zijn heerlijke amandelkoekjes met een laagje jam er tussen. Ik zag laatst een foto van deze koekjes voorbij komen en ik wilde ze gelijk een keer uitproberen. Ze zijn goed gelukt en smaken heerlijk. Het recept wat ik gebruikte komt van de delicious.

Instructie

Hoe maak je het:

  • Doe de boter, suiker, zout, eidooier, amandelmeel en bloem in een kom van de keukenmachine.

  • Zet de keukenmachine aan en draai snel tot een deeg.

  • Kneed het deeg zo nodig met de hand nog even door.

  • Verpak het deeg in plasticfolie en maak er een platte schijf van en laat 1 uur in de koelkast rusten.

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Rol het deeg uit op een ligt met bloem bestoven aanrecht tot ½ cm dikke lap.

  • Steek met een 5 cm doorsnee uitsteekring koekjes uit het deeg.

  • Steek bij de helft van de koekjes in het midden nog een rondje/sterretje/hartje uit.

  • Leg de koekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

  • Bak de koekjes 10-15 min. af in de oven tot ze mooi bruin zijn.

  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

 

  • Doe een tl jam op een koekje.

  • Pak een koekje met een gat in het midden en duw voorzichtig op de jam.

  • Bestrooi de koekjes met poedersuiker als je ze opdient.

spitzbuben

 

Eet smakelijk!!

 

Groetjes, Wil