Ingrediënten
Voor de cakejes:
-
200 gr. zachte roomboter
-
200 gr. suiker
-
200 gr. bloem
-
4 eieren
Voor het glazuur:
-
2-3 el bessensap of bietensap
-
Water
-
250 gr. poedersuiker
Ik vind roze koeken heerlijk. Nu is het zo dat je roze koeken heel makkelijk zelf kan maken. Roze koeken bestaan uit een laagje cake met roze glazuur erover. Als je de roze koeken zelf maakt smaken ze nog lekkerder dan uit de winkel dus zeker een keer proberen. Ik heb dit recept van 24 kitchen. Het recept is voor 8 grote roze koeken.
Instructie
Hoe maak je het:
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Mix de boter met suiker door elkaar.
-
Meng de eieren 1 voor 1 erdoor.
-
Voeg de bloem toe en mix door elkaar. (3-4 min.)
-
Vet 8 kartelvormige bakvormpjes in met boter.
-
Verdeel het beslag over de vormpjes.
-
Zet de vormpjes op een rooster en bak 25-30 min. in de voorverwarmde oven tot de cakejes goudbruin zien.
-
Haal de cakejes uit de oven en uit de vormpjes.
-
Laat afkoelen op een rooster
-
Meng de poedersuiker met het bessensap door elkaar.
-
Voeg eventueel nog wat water toe als het glazuur te dik is.
-
Doop de bovenkant van de cakejes in de glazuur.
-
Zet de koeken op een rooster en laat het glazuur uitharden.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil