Rabarber blondies

Blondies zijn bijna hetzelfde als brownies maar in plaats van pure chocolade gebruik je witte chocolade. Blondies zijn super lekker op te eten. Het seizoen voor rabarber is al weer gestart en daarom heb ik deze heerlijke seizoensgroente gebruikt in de blondies. Ik combineerde het met banketbakkersroom en natuurlijk witte chocolade. Al met al een heerlijke combinatie vonden wij. Uit dit recept haal je 9-12 stukken blondie. Veel plezier met bakken!

 

Instructie

 

Hoe maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de boter en 100 gr. witte chocolade au-bain-marie.
  • Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het verder gebruikt. 
  • Meng de eieren, witte basterdsuiker en het zout door elkaar.
  • Meng de bloem en bakpoeder door elkaar.
  • Meng de bloem door het eimengsel.
  • Hak de andere 100 gr. chocolade grof en spatel de gehakte chocolade door het beslag. 
  • Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
  • Schep het beslag in de vorm.
  • Snij de uiteinden van de rabarber en snij de rabarber in gelijke stukken. 
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit streepjes banketbakkersroom over het beslag. 
  • Verdeel de rabarber over het beslag en duw iets aan.
  • Bak de blondie in 35-40 min. gaar.
  • Haal de blondie uit de oven en uit de vorm.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Snij de rabarber blondie in stukken en bewaar luchtdicht.  

 

Eet smakelijk!! 

 

Groetjes, Wil