Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 200 gr. rabarber
- 1 el rietsuiker
- 1,5 el poedersuiker
- 125 gr. mascarpone
- 120 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el rabarbersiroop
Zolang er rabarber is moet je ervan genieten dus ik heb heerlijke rabarber bladerdeegtaartjes gemaakt. Ik heb het bladerdeeg krokant gebakken. Vervolgens heb ik de rabarber in de oven zacht laten worden en gepureerd. De rabarberpuree heb ik gecombineerd met mascarponeroom. Heerlijke taartjes die niet moeilijk te maken zijn. Vul de taartjes vlak voor je ze gaat eten zodat het bladerdeeg knapperig blijft. Dit recept is voor 8 taartjes.
Instructie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bladerdeeg plakjes in 4 gelijke stukjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukjes bladerdeeg erop.
- Prik gaatjes in het bladerdeeg.
- Bak de plakjes bladerdeeg in 15-18 min. bruin en gaar.
- Laat het bladerdeeg afkoelen op een rooster.
- Bewaar de bladerdeeg plakjes luchtdicht tot gebruik.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
- Snij de uiteinden van de rabarber.
- Snijd de rabarber in stukjes 5 cm.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de stukjes rabarber over de bakplaat.
- Strooi de rietsuiker over de rabarber.
- Zet de rabarber 18-20 min. in de oven tot de rabarber zacht is.
- Haal de rabarber uit de oven en schep de rabarber in een hakmolentje/kom.
- Voeg de poedersuiker toe en maal de rabarber en suiker fijn.
- Schep de rabarberpuree in een schaaltje en dek af met plasticfolie.
- Laat de puree afkoelen in de koelkast.
- Doe de mascarpone, slagroom en vanillesuiker in een kom en mix door elkaar.
- Voeg de rabarberpuree en rabarbersiroop toe en meng tot een stijve massa.
- Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Bewaar het mengsel in de koelkast tot gebruik.
- Leg een plakje bladerdeeg op je werkblad.
- Spuit mooie toeven rabarber room op het bladerdeeg.
- Leg een ander plakje bladerdeeg op de room.
- Spuit bovenop dat plakje bladerdeeg nog wat toeven rabarber room.
- Besprenkel eventueel met wat rabarbersiroop en/of eetbare parels.
Eet smakelijk!!
Groetjes, Wil